Gândurile zilei de 11.martie.2016

Muncesc de zor la doua articole.

Primul articol – despre afaceri de succes – ma plictisește creația lui desi când va fi gata va fi foarte interesant. Doar ca pana atunci merg inca in pasul melcului. Se vede lipsa de pasiune pentru subiect – chiar dacă subiectul are totuși legătură cu afacerile online. La o parte din textul lui am plătit pe cineva, dar nu sunt mulțumit de stilul lui și trebuie să tot schimb. Exemplele pe care le adaug dau un spor de creativitate și valoare față de tot SPAM-ul ce este pe Google pentru acest cuvânt cheie. Când mă gândesc că trebuie să sap așa de multe pentru a găsi afaceri online de succes mă îngrozesc. Nu mă mir de ce toată lumea care ajunge la mine pe blog este „spălată la creier” – au avut grijă SPAM Blogurile să le prezinte totul într-o formă frumoasă. Iar când îi zici omului că trebuie să muncească îl sperii. Asta este… trebuie să reinventăm roata și să înțelegem că nu se face nici o afacere și nimic nu frmos nu se poate obține fără jertfă și muncă!

Al doilea articol  este despre despre bani din blog subiectul pe care scriu de câțiva ani de zile. Creația lui spre deosebire de celălat articol merge foarte ușor. Sunt foarte curios dacă nișa s-a mai maturizat și pricepe că blogul este o afacere supusă legiilor economice și legislative. Că necesită muncă, necesită emitere de facturi și declarare de venituri și că banii nu se fac peste noapte. Acum câțiva ani când rankam pe acest cuvânt cheie am strâns o nișă care vedea în căutarea cuvântului bani din blog un fel de loto.

Totuși mă bucur că primul curs pe care l-am creat acum ani de zile este încă valabil și tehnicile lui sunt încă valabile 100%. Deși este axat pe Adsense – Blogsens.ro este un curs de SEO, monetizare și producere conținut (care te mai învață și partea tehnică de setare a unui blog).

Din păcate nișa nu dă semne de maturizare și este caracterizată de două grupe predominante: naivii și scammeri care umplu netu de afaceri minune la cheie și tot felul de promisiuni. Nu neg că informația ar fi sau nu utilizabilă – dar naivii nu vor să pună mână să muncească. Vraja că Internetul este un loto în care dai Jack-Potul cu câteva clickuri de mouse încă există.

Nu mă mir atunci că magazinele de pariuri înfloresc în toată țara. Toți vrem bani rapizi și fără muncă.

Căutăm cum să facem bani, nu cum să avem o meserie sau cum să învățăm o abilitate.

Această nișă avidă de bogăție rapidă este victima propriilor vise. Să nu ne mire că înfloresc siteurile cu bani din clickuri, bani de pe telefon, bani fără muncă sau alte asemenea aberații și scheme rapide de îmbogățire. Victima își caută predatorul ar spune vreun psiholog.

Interesant este că această caracteristică a nișei este întâlnită și în afară – pe piața internațională. Nu ai ce face, boala omului de îmbogățire rapidă fără muncă este boală grea.

Între aceste extreme ne poziționăm noi, cei care am mai rămași fideli conceptului că fără muncă nu se poate. Și da nu se poate! Naivii își pierd bănuții, scammerii fac și ei câțiva bănuți iar băieții care muncesc fac milioane de dolari precum vedem la Jon Morrow o persoană cu dizabilități care a lansat bloguri de milioane de dolari:

Acum uită-te la articolele blogurilor lansate de Jon și pe urmă uită-te la articolele spammerilor de la noi care scriu pe nișa bani pe Internet sau bani din blog. Așa-i că observi diferența? 🙂

P.s. muncesc de 4 zile la articolele menționate mai sus și cred că mai am încă cel puțin 7 zile de muncit la ele.. tu azi ce ai făcut pentru afacerea ta? Cum alegi să produci conținut de calitate?

p.p.s. acest post mi-a luat vreo 25 de minute să-l scriu – ușor se scrie când ești pasionat și ai idee despre ce vrei să vorbești, greu când scrii doar din punct de vedere SEO – pentru trafic!

Reclame
Fără categorie